Otevřeli jsme dveře a vy jste přišli...(fotogalerie).

21.06.2015 20:27

Nervozita byla značná. Přijde někdo? Bude zájem, podívat se k nám a seznámit se s běžným životem klientů a prací asistentů v našem centru?

Vzhledem k tomu, že první návštěvník přišel o půl hodiny dříve, než bylo psáno na pozvánce a další vzápětí následovali, tak nervozita rychle opadla a provádělo se, odpovídalo na otázky a vysvětlovalo až do konce určeného času uvedeného na pozvánce.

 Poznatky?

 Asistentky byly překvapené, kolik už toho lidé z Turnova a okolí o autistech vědí. Možná to je i dílem našeho spolku, který se čas od času prezentuje v médiích.

Byly ale i překvapené, kolik mýtů o autistech koluje, jak moc jsou stále v lidech zakořeněné obavy z komunikace s takto postiženými. Snad se povedlo tento jev odbourat alespoň u těch, co nás navštívili.

Většina návštěvníků při odchodu tvrdila, že se v budově cítila skvěle, že má dobrou energii. Tak to je hodně super, nemyslíte?

Atmosféra byla milá, nakonec jsme napočítali na čtyři desítky návštěvníků. Někteří z nich se nám zvěčnili v naší návštěvní knize, některé zvěčnil i náš soukromý fotograf. Bohužel, jak je u něj zvykem - přišel pozdě, takže akce pomalu končila… ale i tak velký úspěch. Proč? Tak na to se podívejte v naší fotogalerii.

Bohuslava Charousková

 

Zpět